Συμβουλές για την απώλεια σας

Όταν το ζωάκι σας φύγει απο τη ζωή καταλαβαίνουμε πόσο θλιβερό γεγονός είναι για εσάς.

Οδηγίες για την αντημετώπιση της απώλειάς σας

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να ξεπεράσετε την απώλεια
Όταν ένα κατοικίδιο ζώο φεύγει απο τη ζωή είναι φυσικό να αισθάνεστε ταραγμένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι. Αυτό το ζώο είχε γίνει κομμάτι της οικογένειας. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα με το πέρασμα μερικών εβδομάδων, ενώ σε άλλους η ανάμνηση του ζώου μπορεί να κρατήσει χρόνια.

Συζητήστε με κάποιον για το θάνατο του ζώου σας
Συζητήστε με οικογένεια και φίλους που έχουν περάσει την ίδια εμπειρίαΘα βοηθήσει να μιλήσετε με κάποιον που ξέρει ακριβώς πώς αισθάνεστε. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι βοηθάει το να γράφουν τα συναισθήματά τους και να εκφράζουν σε ένα ποίημα.

Μην νιώθετε ενοχές
Νοιαζόσασταν για το κατοικίδιο ζώο σας, το πήγατε στον κτηνίατρο όταν ήταν άσχημα και κάτατε όλα όσα μπορούσατε για αυτό. Οι κτηνίατροι δεν μπορούν να σώσουν πάντα τη ζωή ενός ζώου. Αν ο κτηνίατρός σας προτείνει να κοιμήσετε το ζώο, αυτό σήγουρα μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά είναι ένα από τα πιο ευγενικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ταλαιπωρία του. Οι καλοί κτηνίατροι θα εκτιμήσουν τον πόνο της παρούσας απόφασης και δεν πρέπει να φοβόμαστε να αναστατωθείται μπροστά τους, καθώς θα καταλάβουν.

Αναμνήσεις
Διατηρήσετε αναμνήσεις μέσα σας, στιγμές που περάσατε με το κατοικίδιό σας και αστείες συνήθειες για τον χαρακτήρα του. Φυσικά θα σας λείψει τρομερά, αλλά να θυμάστε πως ό, τι αγαπήσατε σε αυτό θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία του θρήνου. Μπορεί να αισθανθείτε θυμό εάν το κατοικίδιο ζώο σας είχε κάποιο ατύχημα ή ήταν νεαρής ηλικίας, αλλά αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι που θα πρέπει συμφιλιωθείτε με την απώλεια.

Κοιτάξτε το μέλλον
Ακούστε τα συναισθήματά σας όταν σκέφτείτε να πάρετε ένα νέο κατοικίδιο ζώο. Προφανώς το καινούριο ζωάκι δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που χάσατε, αλλά με τον καιρό μπορεί να νιώσετε έτοιμοι να δώσετε σε ένα άλλο κατοικίδιο ένα καλό σπίτι. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή.

This post is also available in: Αγγλικα