On June 9 we will be closed for visitors due to elections On June 9 we will be closed for visitors due to elections

You are here: Home / Frequent questions

Frequent questions:

Everything you need to know

How often can I visit my pet?

Το επισκεπτήριο αφορά τα κατοικίδια τα οποία έχουν ενταφιαστεί με ατομική διαδικασία.

Οι ώρες και ημέρες επισκεπτηρίου είναι συνήθως Σαββατοκύρικα εκτός επίσημων αργιών και ειδικών περιστάσεων.

Για να ενημερώνεστε καλείτε στα τηλέφωνα μας ή μας ακολουθείτε στο @animalcemetery

I have no way to transport my pet. Can you take care of its transportation?

An important service we provide is the transport of your beloved pet from veterinarian’s office or from your home to the pet cemetery, as well as transferring it to the practice room for the euthanasia process.

This service can be provided easily by arranging an appointment with a phone call to our office.

Our Services →

My pet died late at night, what do I need to do?

Εφόσον πεθάνει ένα ζωάκι το ιδανικό είναι να μείνει σε χώρο ψύξης μέχρι να διαχειριστεί.

Όταν δέν υπάρχει χώρος ψύξης τότε αρκεί να μείνει σε δροσερό μέρος όπως μπαλκόνι αυλή η δωμάτιο με κλιματισμό, σκεπασμένο με ένα σεντόνι ή μέσα σε σε κάποια στεγανή συσκευασία.

Την επόμενη μέρα το πρωί μπορούμε να το παραλάβουμε ή να μας το φέρετε στο κοιμητήριο.

Contact us →

Who should I inform about the removal of my pet from the ministry?

Με το νόμο 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012: Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό Η παράγραφος 7 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής:

Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς υποχρεούται να ενημερώνει τον κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί, για τη μεταβολή των στοιχείων, που έχουν καταχωριστεί στη βάση δεδομένων και αφορούν το ζώο συντροφιάς, που έχει δηλώσει στο όνομά του (όπως θάνατος, παράδοση σε άλλον ιδιοκτήτη), το αργότερο εντός 15 ημερών από τη μεταβολή, με σκοπό να επικαιροποιούνται οι πληροφορίες της Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Βάσης.

Can I rent the landfill for more than 2 years?

Στην ατομική διαδικασία ταφής στο κόστος περιλαμβάνεται η παραμονή του κατοικιδίου για δύο χρόνια σαν ελάχιστος εκτιμώμενος χρόνος ωστε να γίνει η αποσύνθεση φυσιολογικά.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα για περαιτέρω επινοικίαση του χώρου εξαρχής ή και μετά το πέρασμα των δύο χρόνων.

For more information please contact us.

Why should we not throw away a dead pet?

 • Νομικοί λόγοι
  Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τις διατάξεις, η εναπόθεση νεκρών ζώων σε μη εγκεκριμένους χώρους, (βουνά, λίμνες, κάδους απορριμμάτων κ.α.) διώκεται ποινικά. Ο ιδιοκτήτης κάθε κατοικίδιου μεταξύ άλλων στις υποχρεώσεις του ως προς αυτό, πρέπει να δηλώσει την «απώλειά» του ζώου στον κτηνίατρο σε διάστημα 10 ημερών, προκειμένου να υπάρχει σωστή και σαφής καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων. Στη συνέχεια μπορεί να πάρει συστάσεις ως προς την διαχείριση του ζώου του και να απευθυνθεί σε εγκεκριμένη μονάδα διαχείρισης ζώων.
 • Υγειονομικοί λόγοι
  Μπορεί εύκολα να αναλογιστεί κανείς, ότι η έλλειψη προφυλάξεων της ρύπανσης από ζωικά υποπροϊόντα και γενικώς νεκρά ζώα, προκαλεί εν πρώτης οχληρία και δυσοσμία και δημιουργεί εστία μολύνσεων θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον και την δημόσια υγεία,
 • Ηθικοί λόγοι
  Τα κατοικίδια ζώα μας προσφέρουν την συντροφιά, την αποδοχή, την συναισθηματική υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη κατά τη διάρκεια του χρόνου που μοιράζονται μαζί μας. Σε αντάλλαγμα, τα αγαπάμε και τα εντάσσουμε στα μέλη της οικογένειας μας. Όταν αυτή η ειδική σχέση φτάνει στο τέλος οφείλουμε να τους δώσουμε ένα αξιοπρεπές τέλος, μία τελευταία πράξη ευγνωμοσύνης.
 • Για λόγους πολιτισμού
  Η καύση και η ταφή των ανθρώπων ήταν από ανέκαθεν πράξη πολιτισμού, όπως και των ζώων συντροφιάς. Έχοντας υψηλό το αίσθημα της ευσυνειδησίας, το αναλογιζόμαστε και το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που αξίζει στους μικρούς μας φίλους και πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες μας συμβάλουν στη ανακούφιση της θλίψης της οικογένειας, με μία πράξη ευγνωμοσύνης για τις στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί τους, στο τελευταίο αξιοπρεπές αντίο των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων.

How do I know my dog is dying?

Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, γνωρίζετε το σκυλί σας καλύτερα από τον καθένα και θα το παρατηρήσετε όταν δεν συμπεριφέρεται όπως παλιά. Και ενώ η εμπειρία με κάθε σκύλο μπορεί να είναι διαφορετική, υπάρχουν παρόμοια δείγματα συμπεριφοράς που μπορεί να σημαίνουν ότι το τέλος είναι κοντά. Αν έρθει η στιγμή να αναρωτηθείτε αν το σκυλί σας πεθαίνει, καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά του για αυτά τα πέντε κοινά σημάδια ότι ένα σκυλί πεθαίνει.

 • Απώλεια ενδιαφέροντος
 • Ακραία κόπωση ή απώλεια ενέργειας
 • Απώλεια του ελέγχου της εντερικής λειτουργίας
 • Έλλειψη της όρεξης
 • Βαριά αναπνοή

Μάθετε περισσότερα →

I think my dog is dying: What should I do?

Οι αποφάσεις που παίρνετε για τις τελευταίες μέρες του σκύλου σας μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολες. Είναι μια συναισθηματική περίοδος για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το κατοικίδιο ζώο σας. Ορισμένες οικογένειες επιλέγουν να αφήσουν το σκυλί τους να φύγει από τη ζωή μόνο του στο σπίτι. Για άλλους, η ευθανασία είναι η καλύτερη επιλογή. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για το κατοικίδιο ζώο σας.

 1. Επιλέξτε μεταξύ ευθανασίας και φυσικού θανάτου
 2. Εξετάστε την καύση
 3. Αντιμετωπίστε την απώλεια του κατοικίδιου ζώου σας
 4. Τιμήστε τη μνήμη του κατοικίδιου σας

Διαβάστε περισσότερα →