Είστε εδώ: Αρχική / Νέα / Συμβουλές / Ανακουφίζοντας ένα σκυλί που πεθαίνει

Ανακουφίζοντας ένα σκυλί που πεθαίνει

Συμβουλές

Μόλις αντιληφθείτε σημάδια ότι το σκυλί σας πεθαίνει, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο στις τελευταίες μέρες του. Ενώ μπορεί να είναι απογοητευτικό και δύσκολο να αντιμετωπίσετε συμπτώματα όπως εμετό ή απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης, η υπομονή με το κατοικίδιο ζώο σας στην ηλικία του θα κάνει τη μετάβαση του ευκολότερη και για τους δυο σας. Εδώ είναι τέσσερις συμβουλές για το πώς να διευκολύνουμε ένα σκυλί που πεθαίνει να το περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

1. Μείνετε κοντά του

Πολλά σκυλιά αναζητούν ανακούφιση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και χρειάζονται περισσότερη προσοχή και φροντίδα. Μείνετε κοντά τους και κάντε τους παρέα όσο μπορείτε. Μιλήστε με το σκύλο σας με ήρεμη φωνή και πείτε του ότι όλα θα είναι εντάξει. Τα σκυλιά καταλαβαίνουν τα συναισθήματά σας, οπότε μπορεί να τα τρομάξετε εάν τους δείξετε τη θλίψη σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και παρηγορητικοί όσο το δυνατόν περισσότερο, δείχνοντας τους αγάπη και καλοσύνη. Ακόμα κι αν το σκυλί σας δεν ανταποκρίνεται στην αγάπη σας, θα αισθάνεται ακόμα και θα εκτιμά την τη συντροφιά σας.

2. Μην εκθέτετε το σκύλο σας σε άγνωστα άτομα ή μέρη

Προσπαθήστε να κρατήσετε το σκύλο σας σε μέρη όπου του είναι γνώριμα και αποφύγετε να τα πηγαίνετε σε νέες τοποθεσίες. Νέες περιοχές μπορεί να του προκαλέσουν διέγερση και είναι ενοχλητικό για ένα σκυλί που ήδη βιώνει διανοητική σύγχυση. Αποφύγετε τη συνάντηση με καινούρια πρόσωπα, καθώς αυτό μπορεί να το αποπροσανατολίσει. Όταν κόσμος έρχεται σε επαφή με το σκυλί σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ευγενικοί και καλοί. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά και ανθρώπους που μπορεί να μην κατανοούν την κατάσταση του. Μπορεί να χρειαστεί να εξηγήσετε στους φίλους και την οικογένειά σας ότι το σκυλί σας μεγαλώνει και δεν θα μπορεί να παίξει με τον ίδιο τρόπο.

3. Διατηρήστε κανονικές δραστηριότητες όσο το σκυλί σας είναι ικανό

Το σκυλί σας μπορεί να μεγαλώνει, αλλά εσείς συνεχίστε να πηγαίνετε βόλτες και να παίζετε μαζί του όσο είναι ικανό. Καθώς η υγεία του σκύλου σας δεν είναι πια η ίδια, μπορεί να μην είναι σε θέση να συμμετάσχει σε αυτές τις δραστηριότητες όπως παλιά, αλλά θα απολαμβάνει ακόμα την καθημερινή του ρουτίνα και την κανονική του ζωή. Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά του σκύλου σας και ποτέ μην τον πιέζετε να κάνει περισσότερα από όσα μπορεί. Προσαρμόστε τις τακτικές σας συνήθειες ώστε να ταιριάζουν στις ικανότητές του και παραμείνετε προσεκτικοί.

4. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας εάν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή

Εάν το σκυλί σας έχει ασθένεια τελικής μορφής, η φαρμακευτική αγωγή είναι χρήσιμη για τον έλεγχο των συμπτωμάτων τους και την ανακούφιση του πόνου τους. Τα σκυλιά που είναι άρρωστα συχνά μπορούν να ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να ανακουφίσει μερικά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι σκύλοι όταν πεθαίνουν, όπως εμετός ή τρέμουλο. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για να δείτε εάν η φαρμακευτική αγωγή ή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι τα φάρμακα και οι θεραπείες δεν μπορούν να εμποδίσουν το θάνατο του σκύλου, μπορούν μόνο να τον κάνουν πιο ανώδυνο στις τελευταίες μέρες του.

Περισσότερα άρθρα & Συμβουλές: